19:00

IFK Uppsala

Referat: Lohärads IF Röd - IFK Uppsala

Dags för seriefinal mot IFK Uppsala, det var upplagt för en mycket bra tillställning. Kanon väder och en kanon matta.

Det var detta lag som vi mötte i Futsal DM finalen och vann en tuff match med 4-3.

Redan i den 3:e minuten kom deras forward fri, men vår duktiga målvakt Alexander räddade. Man märkte tidigt att det varma vädret tog på krafterna, många spelare i båda lagen bytte ofta. Vi började matchen mycket bra, kändes som att vi förde matchen första 10-15 minuterna och framför allt vann vi duellerna. Vi hade en bättre fysik än IFK, men de kom i fatt och tog för sig bättre och bättre.

Underbart att se pojkar födda -99 (båda lagen) spela en så klok och mogen fotboll, det var många härliga insatser av båda lagen. Fotboll på hög nivå.

IFK tog över mer och mer och framför allt började de skapa flera chanser. Men vår bästa spelare för dagen, vår målvakt jobbade långt ut och var framför allt inte rädd i sina utrusningar, eller rädd i några dueller. En jätte bra insats av dig Alexander idag.

Vi kändes mer avvaktande, IFK rullade på bra. Det var IFK som hade andra halvan av första halvleken.

Även i den andra halvleken så började IFK bättre än oss. Ofta så jobbade bara några samtidigt på plan, vi jobbade inte som ett lag. Framför allt var vi dåliga, när det gäller rörelse utan boll. Där måste vi bli mycket bättre.

I den 41:a minuten så rann deras nr 12 igenom, efter att vår mittfältare tappat bollen på mitten av vår planhalva, och avslutet var iskallt förbi Alexander. Ska man vara ärlig så var 1-0 till IFK rättvist.

I den 52:a minuten så gör IFK 2-0. De kontrade snabbt och rann igenom. Det var åter deras nr 12 som gjorde mål.

Vi tryckte på mer och mer sista 10 minuterna, det blev en del hörnor och frisparkar. Men även om tryckte på, fyllde på med mera folk. Så var vi aldrig riktigt farliga för IFK.

SLUT 2-0 till IFK, ett rättvist resultat

Som helhet var IFK bättre än oss under längre perioder. Deras mittbackar var mycket bra, framför allt nr 19. Vilken klok och duktig spelare. Riktigt kul att se en så bra fotboll, vi ser fram emot nästa gång vi skall möta IFK. Detta var en utvecklande och lärorik match för båda lagen. Nästa gång vi möter dom i serien är den 13/8, måndagen efter SAIF Invitation Cupen (IFK är också med där). Men vi har bett IFK byta matchdag och även försöka ändra matchtiden (planerad kl 18:15, hoppas på närmare 19:00 om det blir en vardag. Vi har en bit att åka).

Vi har en del att jobba på, rörelse utan boll!! Sedan hade vi inget kantspel idag, där brukar vi var duktiga.

Som en av deras ledare sade efter matchen: "skulle vilja möta er varje match, för då utvecklas alla, oavsett resultat". Vi kan bara hålla med.

TACK IFK för en mycket bra match. TACK till domaren som inte märktes, och det är det bästa betyg en domare kan få!!! TACK till alla som kom och tittade.